FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zlataru otvoreni 35. Dani kajkavske riječi

ZLATAR, 8. listopada 2004. (Hina) - U Zlataru su večeras svečanootvoreni "Dani kajkavske riječi", tradicionalna manifestacija dječjihpriredbi, koja se ove godine održava 35. put.
ZLATAR, 8. listopada 2004. (Hina) - U Zlataru su večeras svečano otvoreni "Dani kajkavske riječi", tradicionalna manifestacija dječjih priredbi, koja se ove godine održava 35. put.

Kajkavske dane otvorio je zlatarski gradonačelnik Marijan Đurek, a na svečanosti otvorenja u zlatarskoj "Sokolani" nastupili su učenici zlatarske osnovne i srednje škole, klapa "Bistrica" iz Marije Bistrice te mješoviti pjevački zbor i tamburaški orkestar Kulturno-umjetničkog društva iz Zlatar Bistrice.

Trodnevna manifestacija nastavlja se sutra "Zborom malih pjesnika". Među pristiglih 302 rada učenika iz 28 škola s kajkavskog govornog područja, za izvođenje je odabrano 49.

Uz to, u zlatarskoj osnovnoj školi otvorit će se izložba 113 dječjuh likovnih radova na temu "Čovjek čovjeku", od kojih će osam najboljih nagraditi Školska knjiga iz Zagreba.

Središnji događaj drugog dana je "Pajdaško sprehajanje", prikaz zagorskih narodnih običaja.

Zadnji dan manifestacije rezerviran je za uvijek dobro posjećen "Festival dječje kajkavske popevke", na kojemu će biti izvedeno 14 pjesama s prošlogodišnjeg Zbora malih opjesnika, koje su uglazbili učenici iz deset osnovnih škola s kajkavskog govornog područja. Male će izvođače pratiti tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙