FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FILHARMONIJSKI ORKESTAR MILANSKE SCALE U LISINSKOM

ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Filharmonijski orkestar MilanskeScale, pod ravnanjem maestra Myung - Whun Chunga, gostovao je uponedjeljak navečer u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski".
ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Filharmonijski orkestar Milanske Scale, pod ravnanjem maestra Myung - Whun Chunga, gostovao je u ponedjeljak navečer u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski".

Gostovanje uglednog talijanskog orkestra omogućila je Zagrebačka banka i UniCredit Group, glavni partner orkestra, a prihod s toga humanitarnog koncerta namijenjen je Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet, za izgradnju prvoga rehabilitacijskog centra za područje orijentacije i mobiliteta slijepih u Hrvatskoj.

U prvom dijelu koncerta filharmoničari Milanske Scale izveli su Beethovenovu V. simfoniju. Drugi dio humanitarne priredbe počeo je Koncertom za obou i orkestar Richarda Straussa.

Solističke dionice na oboi izveo je Francesco di Rosa, te prvu i drugu suitu iz Ravelova baleta Dafnis Hloja.

Ovo je drugi humanitarni koncert Filharmonijskog orkestra Milanske Scale u Zagrebu. Na prošlogodišnjem koncertu ravnao je šef dirigent ovoga orkestra Riccardo Muti.

Među brojnim uzvanicima u dvorani Lisinski bili su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader, potpredsjednici Vlade i ministri Jadranka Kosor i dr. Andrija Hebrang, ministar kulture Božo Biškupić, zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić, gospodarstvenici, predstavnici vodećih hrvatskih kulturnih institucija i drugi.

Filharmonijski orekestar Milanske Scale utemeljen je 1982. zahvaljujući maestru Claudiu Abbadu.

Orkestar Milanske Scale od svog osnutka muzicirao je pod vodstvom vodećih svjetskih dirigenata Bernsteina, Maazela, Mehte i drugih. Orkestar posvećuje veliku pozornost stvaralačkim prvacima suvremene glazbe pa upravo stoga iz godine u godinu sustavno naručuje nove skladbe od mladih i međunarodno priznatih skladatelja, ističe se u knjižici o koncertu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙