FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POVJERENIK EK NAMJERAVA ZABRANITI PUŠENJE U CIJELOJ UNIJI

BRUXELLES, 8. listopada 2004. (Hina/AFP) - Novi europski povjerenik zapitanja zdravlje i zaštite potrošača Markos Kyprianou u petak jeizjavio da podržava strogi irski zakon protiv pušenja i izrazio naduda će tijekom svog petogodišnjeg mandata uspjeti takvu zabranu uvestiu sve zemlje Europske unije.
BRUXELLES, 8. listopada 2004. (Hina/AFP) - Novi europski povjerenik za pitanja zdravlje i zaštite potrošača Markos Kyprianou u petak je izjavio da podržava strogi irski zakon protiv pušenja i izrazio nadu da će tijekom svog petogodišnjeg mandata uspjeti takvu zabranu uvesti u sve zemlje Europske unije.

"Europski građani imaju pravo na zaštitu od duhanskog dima, posebice na radnom mjestu i ostalim javnim prostorima. Pomno sam pratio hrabre političke odluke u Irskoj i drugdje, te se nadam da će do kraja mog mandata Europljani uživati isti stupanj zaštite", kazao je Kyprianou, predstavnik ipra u novom sastavu Europske komisije.

U Irskoj je 29. ožujka stupio na snagu vrlo strogi zakon protiv pušenja, pa je ta ovisnost sada potpuno zabranjena u kafićima, restoranima, hotelima i ostalim javnim prostorima. Iako su se vlasnici lokala u početku bunili, anketa javnog mišljenja je pokazala da javnost uvelike podržava novodonešeni zakon.

"Neću nimalo oklijevati u borbi protiv duhanskih divova", poručio je Kyprianou.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙