FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 29. rujna 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 29. rujna 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SACRAMENTO - Kalifornija je postala prva američka država u kojoj je zabranjeno pušenje u zatvorima nakon što je guverner Arnold Schwarzenegger potpisao uredbu o zabrani. On je taj potez opravdao brigom za zdravlje zatvorenika i smanjenjem troškova u zdravstvu. Procjenjuje se da u zatvorima u Kaliforniji pušači čine više od polovice populacije od oko 160.000 zatvorenika, a da su troškovi liječenja bolesti povezanih sa pušenjem skoro 280 milijuna dolara godišnje. Schwarzenegger, inače, ispred svog službenog ureda, u kojem je zabranjeno pušenje, ima postavljen šator i u njemu može na miru uživati u svom poroku - cigarama.

PARIZ - Istraga o smjeloj krađi dvaju dijamanata velike vrijednosti na bijenalu antikvara u pariškom muzeju Louvre, okreće se prema mogućem "slavenskom tragu", doznaje se iz policijskog izvora. Dva dijamanta vrijedna 11,5 milijuna eura ukradena su u ponedjeljak usred popodneva na štandu draguljara Choparda, neposredno prije posjeta supruge francuskog premijera Raffarina, uoči zatvaranja bijenala. Četiri do šest osoba "slavenskog tipa" primijećeno je u alejama bijenala u satima koji su prethodili krađi, počinjenoj sa smjelošću, kako je primijetila policija. Iz policijskog izvora ističe se da se radi samo o "jednom od tragova koji treba ispitati". Kradljivac ili kradljivci razbili su bešumno vitrinu, čini se bez teškoća. Domogli su su najljepših dragulja: 47-karatnog dijamanta procijenjena na šest milijuna eura, te još jednog 30-karatnog vrijednog 5,5 milijuna eura.

HELSINKI - Treba li vam netko promijeniti sijalicu u stanu ili pričuvati djecu - Petteri Ikonen iz Finske kaže da je upravo on čovjek koji će vam ispuniti želje. Bivši skladištar otvorio je obrt u kojem nudi usluge što ih obično obavljaju muževi. "Ne nudim nikakve spolne usluge", naglašava on i kaže da je dosad radio razne poslove - podučavao vožnju, pjevao djeci na rođendanima ali da se posao većinom svodi na uobičajene kućne potrebe kao što je mijenjanje sijalica i postavljanje slika i fotografija na zidove. Ovaj razvedeni 42-godišnjak kaže da prvi sat naplaćuje 20 eura a svaki daljni sar 10 eura. "Čovjek koji se želi baviti ovim poslom mora imati dobar smisao za humor, znati se ponašati i imati 'zlatne ruke'. On mora biti tipičan dobri finski suprug", rekao je Ikonen.

BERLIN - Oko 70 posto muškaraca u Njemačkoj žele partnericu otvoreniju u seksualnim odnosima, prema ispitivanjima instituta Ipsos, objavljenom u njemačkom časopisu Journal fuer die Frau. Prema tom ispitivanju nazvanom "Što očekuju muškarci od idealne partnerice?", više od polovice bi željelo da partnerica zna razlikovati bitno od nebitnog u pogledu potrošnje i da sudjeluje u životnim troškovima. Oko 51 posto priželjkuju partnericu koja ne plane za svaku sitnicu, dok bi 48 posto bilo sretno kad ih ona ne bi stalno pitala "O čemu razmišljaš?" i da rjeđe traži dokaze ljubavi. Svaki četvrti muškarac htio bi da mu žena kuha poput majke, pokazuje istraživanje provedeno među 1.000 muškaraca starijih od 14 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙