FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STUDIJA: GOTOVO TREĆINA BRITANKI PROPUŠI DO 16. GODINE

LONDON, 23. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Gotovo jedna trećina Britankipočne pušiti do 16. godine usprkos kampanji koja ih upozorava naopasnost od duhana, objavili su u četvrtak istraživači.
LONDON, 23. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Gotovo jedna trećina Britanki počne pušiti do 16. godine usprkos kampanji koja ih upozorava na opasnost od duhana, objavili su u četvrtak istraživači.

Studija koja je trajala šest godina, provedena na stotinama učenika pokazala je da dvostruko više djevojčica nego dječaka počinje pušiti do 16. godine, od koje to prestaje biti zakonom zabranjeno.

Ovi rezultati vjerojatno će ojačati ionako glasan protuduhanski lobby koji je natjerao vladu na traženje novih propisa za pušenje na javnom mjestu.

U studiji su istraživači sa sveučilišta u Leedsu otkrili da samo dva posto dječaka i dva posto djevojčica redovito puše u dobi od 11-12 godina.

No do dobi od 13-14 godina redovitim pušačima postane 16 posto djevojčica i osam posto dječaka.

U dobi od 15 godina redovito puši 31 posto djevojčica i 16 posto dječaka.

Jedna od razloga zašto tinejdžerice puše više od vršnjaka leži u tome što vjeruju da im pušenje pomaže u reguliranju tjelesne težine, kažu istraživači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙