FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DVIJE GODINE ZATVORA ZA KRIJUMČARENJE KOKAINSKE PASTE

ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Perger Lopez Reinalda, 34-godišnjidržavljanin Venezuele i Hrvatske nepravomoćno je danas na zagrebačkomOpćinskom sudu osuđen na dvije godine zatvora zbog krijumčarenja višeod dva kilograma tzv. kokainske paste.
ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Perger Lopez Reinalda, 34-godišnji državljanin Venezuele i Hrvatske nepravomoćno je danas na zagrebačkom Općinskom sudu osuđen na dvije godine zatvora zbog krijumčarenja više od dva kilograma tzv. kokainske paste.

Lopez Reinalda, rođen u Kolumbiji, uhićen je početkom svibnja ove godine na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru kada je krenuo na zrakoplov za Lisabon, gdje je namjeravao prodati 2.360 grama kokainske paste, vrijedne oko 100 tisuća eura. Droga je bila skrivena u njegovoj putnoj torbi, a vještačenjem je kasnije utvrđeno da je u kokainskoj pasti bilo 141 gram čistog kokaina.

Pet dana ranije osuđeni je u Zagreb doputovao zrakoplovom iz Venezuele. Zrakoplov je na putu sletio u Frankfurt iz kojega je hrvatska policiji od njemačkih kolega dobila dojavu da je moguće riječ o krijumčaru droge.

Optuženi se na suđenju branio kako nije znao da mu je droga u torbi te da je u Zagreb doputovao kako bi ishodio rodni list za strica, "izvidio situaciju za zaposlenje" i pronašao rodbinu.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Marijana Garca njegovu je obranu ocijenilo neuvjerljivom i zaključilo kako je u Europu doputovao s namjerom da proda drogu.

U obrazloženju presude istaknuto je kako optuženi sa svojom godišnjom plaćom, između pet i šest tisuća američkih dolara, nije mogao financirati putovanje i platiti zrakoplovnu karta od Caracasa do Zagreba, koja košta oko 1.200 dolara. Sud je zaključio kako je Perger Lopez Reinalda, viši tehničar za kontrolu naftnih proizvoda očito imao "dodatnu zaradu".

Kao olakotne okolnosti uzeto je što je do sada bio neosuđivan i otac je malodobnog djeteta, dok su mu otegotne okolnosti "upornost u izvršenju kaznenog djela" i "društvena opasnost" jer je kokain prilično jaka droga.

Policija je nakon njegova uhićenja objavila kako se sumnja da je osuđeni i ranije u više navrata putovao u Europu i prodavao drogu, no to mu za sada nije dokazano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙