FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagrebačko Poglavarstvo daje 270.000 kuna inovatorima

ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskogpoglavarstva danas su odlučili s ukupno 270.000 kuna iz gradskogproračuna podržati 15 inovatora koje je predložio Savjet za potporeinovatorima.
ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva danas su odlučili s ukupno 270.000 kuna iz gradskog proračuna podržati 15 inovatora koje je predložio Savjet za potpore inovatorima.

Od 34 inovatora, koji su se prijavili na natječaj u lipnju, odabrano je njih 15 koji će taj novac iskoristiti za pripremu inovacija za korištenje u poduzetništvu, istaknuto je na sjednici Poglavarstva.

Među inovacijama je i štedni tuš ventil, plinska akumulacijska grijalica bez dimnjaka, digitalno brojilo kave, istiskivač tube ili vrećice, dvonamjenska daska za jedrenje i drugo.

Potpora inovatorima ostvarena je iz Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Zagrebu.

Prihvaćen je i prijedlog pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje i sport Ivice Lazanje da se nastavi program prijema pripravnika - odgojitelja predškolske djece, zasnivanjem radnog odnosa na određeno vrijeme od 12 mjeseci s punim radnim stažem. Tako će svaki od 55 gradskih vrtića imati pravo na jednog pripravnika, a dječji vrtići s više od 450 upisane djece i na dva, dodao je.

Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva utvrdili su i program javnog natječaja za izradbu idejnog rješenja prostora ispred mrtvačnice i kapele Krista Kralja na Mirogoju, kojim bi se objedinilo niz pojedinačnih vrijednosti na ulazu u arhitektonski kompleks groblja.

Utvrđeni su i programi za izradu Urbanističkih planova uređenja "Petlja Lučko-sjever" i "Petlja Lučko-jug" s tim da je predviđeno da ta područja budu gospodarske zone bez trgovačkih centara i bez prometa koji bi ulazio u krilo grada.

Odlučeno je i o sklapanju ugovora sa Žitnjakom d.d. kako bi se riješili imovinsko-pravni odnosi i Gradu Zagrebu uknjižilo pravo vlasništva nad stečenim nekretninama.

Dodjela tekuće pričuve skinuta je s dnevnog reda današnje sjednice zagrebačkoga Poglavarstva.

Zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić nakon sjednice pozvao je Zagrepčane da u petak, 8. listopada, na Dan neovisnosti, izvjese zastave na svoje stambene zgrade.

Pročelnik Službe za tehničke poslove Mario Kuzele napomenuo je da će na 10 mjesta u Zagrebu gdje postoje jarboli, također biti izvješene zastave.

Podsjetio je da je putem Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva Grad Zagreb osigurao 3300 državnih i 1300 zastava grada Zagreba za stambene zgrade te osnovne i srednje škole i druge ustanove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙