FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POBJEGAO ZATVORENIK POŽEŠKE KAZNIONICE

ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Iz požeške kaznionice sinoć oko 20sati pobjegao je 22-godišnji zatvorenik, osuđen na 14 mjeseci zatvorazbog teške krađe, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.
ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Iz požeške kaznionice sinoć oko 20 sati pobjegao je 22-godišnji zatvorenik, osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog teške krađe, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.

"Zatvorenik se sinoć udaljio iz kaznionice koja je poluotvorenog tipa i za njim se traga", izjavio je Hini ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović.

Riječ je o zatvoreniku koji od 9. rujna ove godine izdržava 14-mjesečnu zatvorsku kaznu na koju ga je osudio Općinski sud u Belom Manastiru. Odbjegli zatvorenik nije sklon nasilju, a na izdržavanje kazne se javio sam i nije ga trebalo privoditi, kazao je Damjanović. Nije želio otkriti identitet zatvorenika.

Pojasnio je da je požeška kaznionica poluotvorenog tipa u kojoj su mjere osiguranja slabije nego u kaznionicama zatvorenog tipa, primjerice u Lepoglavi.

"U kaznionice poluotvorenog tipa smješteni su manje rizični osuđenici koji su počinili 'lakša' kaznena djela u kojima nije bilo elemenata nasilja", kazao je. Dodao je kako se ne može govoriti o "klasičnom bijegu", već o tzv. udaljenju iz kaznionice.

U tijeku je potraga za zatvorenikom i istraga u požeškoj kaznionici koja bi trebala utvrditi je li bilo propusta u radu pravosudne policije. U toj je kaznionici trenutno smješteno 70-tak osuđenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙