FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE POSJETIO ICTY

DEN HAAG, 5. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske (RS)Dragan Čavić sastao se u utorak u Den Haagu s predsjednikom Haškogsuda (ICTY) Theodorom Meronom i glavnom tužiteljicom Carlom del Ponte,doznaje se iz priopćenja Suda.
DEN HAAG, 5. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Dragan Čavić sastao se u utorak u Den Haagu s predsjednikom Haškog suda (ICTY) Theodorom Meronom i glavnom tužiteljicom Carlom del Ponte, doznaje se iz priopćenja Suda.

Predsjednik Meron je inzistirao na hitnom uhićenju Radovana Karadžića i ostalih bjegunaca s područja RS. Čavić je, ističe se u službenom priopćenju, izrazio odlučnost u potpunu suradnju s Haškim tribunalom.

Čavić se također, na svoj zahtjev, sastao i s Carlom del Ponte koja mu je poručila da "i dalje očekuje konkretne rezultate suradnje, kojih već dugo nema", izjavila je glasnogovornica tužiteljstva Florence Hartmann.

Republika Srpska pod rastućim je pritiscima međunarodne zajednice da ICTY-u izruči osobe optužene za genocid i teške zločine protiv čovječnosti. U ponedjeljak su i EU i NATO ponovo pozvali vlasti RS da učine "dodatne napore" u hvatanju Radovana Karadžića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙