FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKORO PUŠTANJE ZATVORENIKA IZ GUANTANAMA?

LONDON, 5. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Za većinu zatvorenika kojisu zatočeni u američkoj vojnoj bazi u zaljevu Guantanamo na Kubiočekuje se da će uskoro biti pušteni na slobodu ili izručeni, izjavioje u utorak zamjenik zapovjednika postrojbe koja vodi tu bazu brigadnigeneral Martin Lucenti.
LONDON, 5. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Za većinu zatvorenika koji su zatočeni u američkoj vojnoj bazi u zaljevu Guantanamo na Kubi očekuje se da će uskoro biti pušteni na slobodu ili izručeni, izjavio je u utorak zamjenik zapovjednika postrojbe koja vodi tu bazu brigadni general Martin Lucenti.

Lucenti je to izjavio listu Financial Times da Sjedinjene Države nisu pružile dovoljno dokaza da optuže sve zatvorenike za koje se sumnja da pripadaju terorističkoj organizaciji al Qaida i talibanskim borcima.

"Od 550 zatvorenika koje držimo, kazao bih da će većina njih biti puštena ili prebačena u njihove zemlje", kazao je Lucenti za Financial Times.

Većina njih se nije borila, već bježala, ustvrdio je Lucenti. Dodao je da čak i ako je netko od njih bio borac, da bi veći dio njih bio pušten jer su od male obavještajne vrijednosti i statusa.

"Nemamo dovoljno dokaza da bi sve sudski gonili", naglasio je brigadni general Lucenti.

Glasnogovornik Pentagona kazao je listu da američko ministarstvo obrane ne želi iznijeti brojku očekivanog broja zatvorenika koje će pustiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙