FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHIĆENA DVOJICA BJEGUNACA OSUMNJIČENA ZA VIŠE OD 200 KAZNENIH DJELA

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Nakon višemjesečne potrage na područjuZagreba uhićena su dvojica bjegunaca osumnjičena za više od dvjestokaznenih djela, od krađa, otmica do napada na službene osobe,izvijestila je danas policija.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Nakon višemjesečne potrage na području Zagreba uhićena su dvojica bjegunaca osumnjičena za više od dvjesto kaznenih djela, od krađa, otmica do napada na službene osobe, izvijestila je danas policija.

Policija nije otkrila identitet dvojice bjegunaca, no iz izvora bliskog policiji koji je želio ostati neimenovan doznaje se da je riječ o 42-godišnjem Franji Cepanecu iz Turčina i 35-godišnjem Robertu Mikiću iz Knegineca Gornjeg u Varaždinskoj županiji.

Za njima je tjeralica raspisana u veljači ove godine, a uhićeni su jučer oko 18 sati u Sportsko rekreativnom centru Klaka na području zagrebačke Dubrave. Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Gordane Vulame, bjegunci su otkriveni prilikom rutinskog legitimiranja, a oko 21,30 sati predani su varaždinskoj policiji koja je za njima raspisala tjeralicu zbog napada na službenu osobu.

U varaždinskoj policiji tvrde da je stariji osumnjičenik prilikom uhićenja pružao otpor, pa su ga policajci morali fizički svladati, pri čemu su on i policajci lakše ozlijeđeni.

U policiji kažu da je mlađi uhićenik prije četiri godine bio izručen iz Švicarske, gdje je također počinio velik broj kaznenih djela, a u Hrvatskoj je prijavljen za oko 130 nedjela, uglavnom teških krađa i krađa.

Njegov stariji partner iza sebe ima stotinjak prijava za teške krađe, razbojništva, napade na službene osobe, otmicu i druga kaznena djela, za koja sudski postupci još nisu završeni.

Glasnogovornik PU varaždinske Darko Blaži kazao je Hini da će dvojica uhićenika danas poslijepodne biti privedena istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu zbog sumnje da su na području sjeverne Hrvatske počinili više desetaka novih provala i teških krađa. Tereti ih se i za nedozvoljeno držanje eksploziva i napad na policajce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙