FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LNM ULAŽE MILIJARDU USD U SREDIŠNJU I ISTOČNU EUROPU

PRAG, 7. listopada 2004. (Hina) - Nizozemska grupacija LNM, vlasnikčeških čeličana Ispat Nova hut i drugi najveći svjetski proizvođaččelika, uložit će više od milijarde američkih dolara u svoje tvornicečelika u zemljama središnje i istočne Europe u idućih tri do petgodina u cilju poboljšanja učinkovitosti i profitabilnosti, izjavio jeizvršni direktor kompanije za središnju i istočnu Europu Roealand Baan, prenosi agencija Interfax.
PRAG, 7. listopada 2004. (Hina) - Nizozemska grupacija LNM, vlasnik čeških čeličana Ispat Nova hut i drugi najveći svjetski proizvođač čelika, uložit će više od milijarde američkih dolara u svoje tvornice čelika u zemljama središnje i istočne Europe u idućih tri do pet godina u cilju poboljšanja učinkovitosti i profitabilnosti, izjavio je izvršni direktor kompanije za središnju i istočnu Europu Roealand Baan, prenosi agencija Interfax.

Govoreći na godišnjoj konferenciji proizvođača čelika središnje i istočne Europe u Pragu, Baan je kazao da ulaganja imaju za cilj povećati dodanu vrijednost proizvoda od čelika grupacije LNM u zemljama središnje i istočne Europe. Dodao je da će ulaganja biti financirana putem postojećih financijskih zajmova kompanije.

"Uvjereni smo da će investicijski program rezultirati stvaranjem niza dobro upravljanih, profitabilnih i visokokvalitetnih proizvođača širom regije koji će moći uslužiti klijente, uključujući one u automobilskom sektoru", kazao je on.

Što se tiče akvizicija u regiji, LNM sprema ponude za čeličanu Vitkovice u Češkoj i Huta Czestoschowa u Poljskoj. Posluje u šest zemalja regije uključujući Poljsku, Češku, Rumunjsku, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

Po proizvodnji, LNM je drugi najveći svjetski proizvođač čelika, s procijenjenom ovogodišnjom proizvodnjom od 44 milijuna tona čelika. Očekuje se da će promet grupacije u 2004. dosegnuti 23 milijarde dolara.

Grupacija ima proizvodne operacije u 15 zemalja diljem svijeta i zapošljava više od 150.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙