FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZABRINUTI SMO JER JE TURSKA "JAKO VELIKA I SIROMAŠNA"

PARIZ, 7. listopada 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik Europskogparlamenta Josep Borrell izrazio je u četvrtak "zabrinutost" gledeeventualnog prijema Turske u Europsku uniju, motivirajući ječinjenicom da je ta zemlja "vrlo velika i siromašna", te ukazao na toda razlog nisu "kulturološki i vjerski problemi".
PARIZ, 7. listopada 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik Europskog parlamenta Josep Borrell izrazio je u četvrtak "zabrinutost" glede eventualnog prijema Turske u Europsku uniju, motivirajući je činjenicom da je ta zemlja "vrlo velika i siromašna", te ukazao na to da razlog nisu "kulturološki i vjerski problemi".

"Postoji zabrinutost zbog onog što Turska predstavlja. Neki su vrlo otvoreno za, drugi protiv", kazao je Borrell na privatnoj radio postaji Europe 1, ističući kako je razilaženje prisutno "među ljevicom i desnicom".

"Govori se naročito o kulturološkim i vjerskim problemima. No, za mene to nije to, radi se o tome da je Turska jako velika i jako siromašna zemlja", istaknuo je španjolski socijalist.

Europska komisija službeno je u srijedu preporučila čelnicima EU početak pregovora o prijemu s Turskom, ali je odredila vrlo stroge uvjete za njihovo vođenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙