FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPAN ZABRINUT ZBOG SJEVERNOKOREJSKOG RAKETNOG PROGRAMA

PEKING, 26. rujna 2004. (Hina/AFP) - Japan je u nedjelju izrazio"duboku zabrinutost" zbog raketnog programa Sjeverne Koreje nabilateralnom susretu u Pekingu s predstavnicima Pjongjanga, doznaje seiz diplomatskog izvora.
PEKING, 26. rujna 2004. (Hina/AFP) - Japan je u nedjelju izrazio "duboku zabrinutost" zbog raketnog programa Sjeverne Koreje na bilateralnom susretu u Pekingu s predstavnicima Pjongjanga, doznaje se iz diplomatskog izvora.

Japanska "zabrinutost" dolazi u trenutku kada informacije američkih, južnokorejskih i japanskih obavještajaca, kako prenose glasila, govore o vojnoj djelatnosti Sjeverne Koreje koja bi mogla biti uvod u raketne pokuse.

Sjeverna Koreja nazvala je te tvrdnje "špekulacijama, glasinama i nagađanjima", dok je Tokio ocijenio da je ta djelatnost tek uobičajena vježba i ne predstavlja izravnu prijetnju.

Uspješno ispitivanje rakete Taepodong koje je Sjeverna Koreja izvela u kolovozu 1998. iznad Japana izazvalo je veliku zabrinutost Tokija i Azije zbog jačanja vojne moći sjevernokorejskog režima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙