FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FINI: ITALIJA SVJESNA NEZADOVOLJSTVA ARAPA I MUSLIMANA

KAIRO, 3. listopada 2004. (Hina/AFP) - Italija je svjesna zabrinutostiArapa i muslimana izazvanih strahom da Zapad pokušava nametnutireforme Bliskom istoku, rekao je u nedjelju zamjenik talijanskogpremijera Gianfranco Fini.
KAIRO, 3. listopada 2004. (Hina/AFP) - Italija je svjesna zabrinutosti Arapa i muslimana izazvanih strahom da Zapad pokušava nametnuti reforme Bliskom istoku, rekao je u nedjelju zamjenik talijanskog premijera Gianfranco Fini.

Italija je "primijetila da su zabrinutost i očaj na Bliskom istoku izazvani strahom da zapadni svijet pokušava tim zajednicama nametnuti model razvoja i modernizacije koji nisu u skladu s njihovom kulturom", rekao je Fini tijekom sastanka s egipatskim ministrom vanjskih poslova Ahmedom Abulom Gheitom.

Uzajamno poštovanje i dijalog, naglasio je, nužni su preduvjeti za razumijevanje između civilizacija i religija, priopćilo je egipatsko ministarstvo vanjskih poslova.

Fini je, prema priopćenju, reagirao na riječi egipatskog ministra koju mu je prenio zabrinutost arapskog i muslimanskog svijeta zbog porasta napada na islam na Zapadu.

Fini se u Kairu susreo i s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom i glavnim tajnikom Arapske lige Amrom Musom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙