FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VERHEUGEN: PREGOVORI S RH LAKŠI I BRŽI

BRUXELLES,6. listopada(Hina) - Povjerenik Europske komisije zaproširenje Guenter Verheugen izjavio je u srijedu da će se pregovori sHrvatskom lakše i brže odvijati zbog golemog iskustva koje EU ima sproširenjem.
BRUXELLES,6. listopada(Hina) - Povjerenik Europske komisije za proširenje Guenter Verheugen izjavio je u srijedu da će se pregovori s Hrvatskom lakše i brže odvijati zbog golemog iskustva koje EU ima s proširenjem.

"Hrvatska ima prednost što tek sada započinje pregovore, stoga što EU sada ima golemo iskustvo s proširenjem i stoga pregovori s Hrvatskom neće biti ni teži ni duži" nego što su to bili sa zemljama koje se ove godine postale članicama", rekao je Verheugen.

Govoreći o klauzuli o mogućoj suspenziji pregovora, koja je navedena u pretpristupnoj strategiji za Hrvatsku objavljenoj u srijedu u Bruxellesu, Verheugen je rekao da bi ona "mogla pomoći" hrvatskoj Vladi da se što bolje usredotoči i pripremi za članstvo.

Komisija je navela u pretpristupnoj strategiji da će "u slučaju ozbiljnog i stalnog kršenja načela slobode, demokracije, poštovanja ljudskih prava i temeljnih sloboda te vladavine zakona na kojima je utemeljena Unija, predložiti suspenziju pregovora".

Pregovori s Hrvatskom o punopravnom članstvu u EU trebali bi početi početkom sljedeće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙