FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studentski centar najavio VIŠE KULTURE ZA MANJE NOVCA

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Vodstvo Studentskoga centra (SC) uZagrebu najavilo je na današnjoj konferenciji za tisak više kulture zamanje novca, nakon što je objavilo da je sanacija SC-a "uglavnomzavršena".
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Vodstvo Studentskoga centra (SC) u Zagrebu najavilo je na današnjoj konferenciji za tisak više kulture za manje novca, nakon što je objavilo da je sanacija SC-a "uglavnom završena".

Sanacijski upravitelj Niko Vidović rekao je da je financijski dio sanacije završen i da za mjesec dana može obavijestiti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da proglasi sanaciju završenom.

SC je napravio novi ustroj kulture koji se temelji na rezultatima istraživanja među studentima i za koji je zaduženo novoimenovano Programsko vijeće SC-a, sastavljeno od renomiranih kulturnih imena, čija je predsjednica Nataša Rajković.

Vijeće je donijelo smjernice "Otvaranje", po kojima će do kraja godine doći do programskog objedinjavanja kulturnih programa SC-a, kazala je Rajković.

Objedinit ćemo Galeriju SC-a, Multimedijalni centar, Teatar ITD i Klub SC-a i otvoriti ih studentskim idejama, rekla je, dodavši kako je svrha povezivanje SC-a sa studentima i fakultetima da kultura SC-a postala značajan studentski čimbenik.

Nismo prekinuli suradnju ni s kim, na kratko smo ju zaustavili da vidimo što od toga vrijedi nastaviti, rekla je upitana zašto su prekinuti neki nakladnički poslovi SC-a.

U pitanju je drukčiji način odlučivanja, ranije je SC sa suradnicima potpisivao ugovor o djelu, a mi ćemo sada na temelju programa, koje donosi Vijeće, voditi projekte i odnose sa suradnicima, rekao je Vidović.

Zamjerio je prethodnoj upravi da je neplanski i previše trošila te da je za četiri godine kroz kulturne programe, koji su bili preskupi ili su imali slab odjek, napravila 33,5 milijuna duga.

Primjerice, jedna je kazališna predstava odigrana 5-6 puta, na njoj je prosječno bilo 30 gledatelja, a stajala je tri milijuna kuna, objasnio je.

"Za manje novca napravit ćemo više", ustvrdio je Vidović.

Kultura je jedna od triju djelatnosti SC-a, koji priprema prehranu za oko 30 tisuća studenta i ima smještajne kapacitete za više od sedam tisuća studenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙