FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

predstavljen Vodič za brucoše sveučilišta u zagrebu

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Studentski zbor Sveučilišta uZagrebu danas je predstavio "Vodič za brucoše" s multimedijalnimCD-om.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu danas je predstavio "Vodič za brucoše" s multimedijalnim CD-om.

Vodič za akademsku godinu 2004./2005. tiskan je u nakladi od 15.000 primjeraka i bit će podijeljen brucošima na fakultetima na uvodnim predavanjima, rekao je predsjednik Studentskog zbora Petar Bezjak.

"Vodič će pomoći brucošima da lakše prebrode 'razdoblje tranzicije' i uključe se u studentski život", dodao je Bezjak, napominjući kako su na knjižici i CD-u radili studenti jer oni najbolje razumiju probleme na koje nailaze njihovi mlađi kolege.

Vodič za brucoše sadrži razne informacije o Studentskom zboru, Sveučilištu u Zagrebu, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, zatim informacije o Studentskom centru, prehrani i smještaju studenata, savjete kako bolje učiti, kako se uključiti u računalni svijet i doći do državne stipendije. Tu je i ZET-ova karta s tramvajskim i autobusnim linijama i podatci o Zagrebu i njegovim kulturnim ustanovama.

Bezjak je naveo da je Studentski zbor raspisao i dva natječaja za studentske programe koji će biti otvoreni do 15. studenoga, a podsjetio je i na sljedeće izbore za Studentski zbor kada će studenti imati priliku birati svoje predstavnike.

"Valja biti svjestan da su upravo studenti motor, pokretač i nosilac društvenih promjena i da je biti aktivan sudionik civilnog društva naša privilegija, ali i obveza", poručio je Bezjak.

Dobrodošlicu na zagrebačko Sveučilište u "Vodiču za brucoše" poželjela je i rektorica Helena Jasna Mencer napominjući da Sveučilište nije samo mjesto učenja i ispita, već puno više od toga - mjesto znanja, vizija, ideja, entuzijazma, zajedništva, poduzetništa i mjesto ljubavi za domovinu i njezin napredak. Svim studentima poželjela je da uspiju ostvariti svoje snove i vizije.

Studentski zbor izradio je "Vodič za brucoše" u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i SC-om. Glavni i odgovorni urednik je Tomislav Madžar, a vizualni identitet "Vodiča" izradio je Mario Žepić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙