FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

skv: hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. listopada 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 4. listopada 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

METKOVIĆ - Na jučerašnjim izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Mektovića, po neslužbenim i privremenim rezultatima, Nezavisna gradska lista Stipe Gabrića - Jamba osvojila je 11 od 17 vijećničkih mjesta. HDZ-u je pripalo je pet mjesta, dok će koalicija SDP-HSLS imati jednog vijećnika. Izborni prag nisu prešli DC, koalicija HNS-HSS-Libra, LS, koalicija HKDU-HDRS-HSP i Hrvatski blok, doznaje se u gradskom izbornom povjerenstvu. Na izbore u Metkoviću izašlo je 55,6 posto biračkog tijela.

BARILOVIĆ - Prema prvim rezultatima jučerašnjih izvanrednih izbora jedanaesteročlano Općinsko vijeće općine Barilović činit će pet HDZ-ovih vijećnika te po dva s lista HSS-a , HSP-a i Nezavisne liste Zvonka Spudića, doznaje se u Općinskom izbornom povjerenstvu. Na izbore je od 3203 upisanih birača izašlo njih 1755. HDZ je osvojio 35,32 posto glasova, HSS 18 posto, Nezavisna lista s nositeljem Zvonkom Spudićem 16,24 posto glasova, te HSP 13,68 posto. HSLS, Nezavisna lista Nedeljka Vurdelje, SDP i Nezavisna lista Ivana Banjavčića nisu prešle izborn prag.

ZAGREB - U povodu 90 godina života Stjepana Aranjoša, jednog od vodećih hrvatskih glazbenika, sinoć je u Hrvatskom glazbenom zavodu održan svečani koncert "Cellomania 2004." ansambla violončelista Festivala "Strings only" pod umjetničkim vodstvom Valtera Dešpalja. Stjepanu Aranjošu za veliki doprinos razvitku hrvatske glazbe čestitali su ravnatelj HRT-a Mirko Galić, umjetnički voditelj Zagrebačkih solista Tonko Ninić, predsjednik Hrvatskog društva glazbenih umjetnika Mladen Janjanin i drugi. Slavljeniku su čestitke uputili i ministar kulture Božo Biškupić, profesori i studenti Muzičke akademije, počasni doživotni šef dirigent Zagrebačke filharmonije Milan Horvat. Aranjoš je rođen u Zagrebu 1914. godine. Violist, producent, glazbeni urednik koji je posebno zadužio glazbenu kulturu Zagreba i Hrvatske pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća osnivač je brojnih komornih ansambala.

RIJEKA - Darovnica za podizanje kipa pape Ivana Pavla II i Pastoralnog centra Svetog Oca u svetištu Majke Božje na Trsatu, potpisana je jučer u trsatskom franjevačkom samostanu. Potpisali su je predstavnici Riječke nadbiskupije, Vlade, Hrvatske turističke zajednice, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, franjevačkog samostana Trsat i 20 dobrotvora svetišta. Kip i Pastoralni centar bit će podignuti u spomen na treći papin pohod Hrvatskoj kada je posjetio i trsatsko svetište. Spomenik Ivanu Pavlu II nosit će naziv Trsatski hodočasnik, a bit će visok dva metra i izliven u bronci. U Pastoralnom centru bit će izgrađena dvorana naziva Aula pape Ivana Pavla II, a imena svih dobrotvora bit će uklesana na spomen-ploču te na prigodnoj povelji pohranjena u temelje centra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙