FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SVEUČILIŠTE U GRAZU OSLOBAĐA STUDENTE IZ JUGOISTOČNE EUROPE PLAĆANJA ŠKOLARINE

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Studenti iz jugoistočne Europe bitće oslobođeni plaćanja skuplje školarine za studij na sveučilištu uGrazu pod uvjetom da nakon godine dana mogu dokazati da su odslušalinajmanje četiri sata određenog predmeta tjedno u jednom semestru iuspješno ga položili, javlja austrijska agencija APA.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Studenti iz jugoistočne Europe bit će oslobođeni plaćanja skuplje školarine za studij na sveučilištu u Grazu pod uvjetom da nakon godine dana mogu dokazati da su odslušali najmanje četiri sata određenog predmeta tjedno u jednom semestru i uspješno ga položili, javlja austrijska agencija APA.

Studenti iz država jugoistočne Europe koji su već uplatili školarinu dobit će povrat novca sljedeće godine nakon provjere uspješnosti studija, tumači agencija, prenoseći pritom objašnjenje ureda Sveučilišta za međunarodne odnose da "ove godine nije bio moguće riješiti to pitanje na drugačiji način budući da je odluka donesena tek nedavno".

U skladu s težištem na jugoistočnu Europu, sveučilište u Grazu proširit će u zimskom semestru 2004/2005. g. popis studenata oslobođenih plaćanja školarine ponajprije na zemlje poput Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Rumunjske i Srbije i Crne Gore, najavljuje vicerektorica za međunarodne odnose Roberta Maierhofer.

Tim rješenjem Sveučilište u Grazu želi po riječima rektora Alfereda Gutschelhofera ojačati spomenutu regionalnu orijentaciju kojom se kroz regionalnu suradnju na području znanstvenih istraživanja, školstva i managementa u javnoj upravi jača i Štajerska, prenosi APA njegovo objašnjenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙