FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽENE ĆE 2156. GODINE TRČATI BRŽE OD MUŠKARACA

LONDON, 30. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Žene će na Olimpijskim igrama2156. na najkraćim prugama trčati brže od muškaraca, pokazujurezulatati studije objavljeni u srijedu.
LONDON, 30. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Žene će na Olimpijskim igrama 2156. na najkraćim prugama trčati brže od muškaraca, pokazuju rezulatati studije objavljeni u srijedu.

Do sredine sljedećeg stoljeća žene će iza sebe ostaviti muškarce i prvi puta ih pobijediti na sto metara.

Ako su prognoze znanstvenika sa Sveučilišta u Oxfordu točne, žene će tada trčati 8,079 sekundi na sto metara, a najbolje muško vrijeme bit će 8,098. Sadašnji svjetski rekord iznosi 9,78 sekundi.

"Ako se sadašnji trend nastavi, žene će biti brže od muškaraca na Olimpijadi 2156.", rekao je Andrew Tatem, epidemiolog s tog Sveučilišta.

"U ovom trenutku postoji trend i kod žena i kod muškaraca popravljanja vremena na 100 metra ali žene brže napreduju", rekao je.

Ove je godine na Olimpijskim igrama u Ateni zlato na 100 metara osvojio Justin Gatlin s vremenom od 9,85 sekundi, a u konkurenciji žena Julija Nesterenko iz Bjelorusije s vremenom 10,93.

Prema pokazateljima, na Olimpijadi 2008. muškarci će trčati 9,73 a žene 10,57 sekundi.

Tatem je dodao da znanstvenici nisu u istraživanje uključili sve elemente, primjerice korištenje zabranjenih stimulativnih sredstava. Do koje mjere ona mogu poboljšati muška ili ženska vremena ostaje zasad nepoznato.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙