FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

ITZEHOE - Jedan se Nijemac predao policiji tvrdeći kako bi radije proveo vrijeme u zatvoru nego bio sa svojom suprugom. Muškarac (47) iz sjevernog njemačkog grada Itzehoea kažnjen je s novčanom kaznom u visini od sto dolara zbog uvrede. Kako mu se ponudio izbor da plati kaznu ili da provede deset dana u zatvoru, zatražio je policajce da ga zatvore. "Kazao je da ne može podnijeti stalno suprugino 'kvocanje' kod kuće i da se veseli miru u zatvoru", kazao je glasnogovornik policije u gradu Itzehoeu.

RIM - Seks u toaletnim prostorijama u barovima ne krši zakon o javnom redu dok god su vrata wc-a zatvorena, odlučio je jedan talijanski sudac. Jedan je švicarski par optužen za seksualni čin na javnom mjestu nakon što ih je vlasnik bara u sjevernom talijanskom gradu Como uhvatio kako vode ljubav u wc-u. Tužitelji su za muškarca zatražili šest mjeseci zatvora, a za njegovu partnericu pet mjeseci. No, sudac Luciano Storaci je odbacio slučaj, ustvrdivši kako javni red nije prekršen jer su vrata wc-a bila zatvorena.

BERLIN - Izraz "pozlaćeni listopad" na najljepši se način ukazao u utorak u Bavarskoj gdje je s 27,7 stupnjeva Celzija Muenchen obilježio najtopliji 5. listopada u posljednjih 125 godina, objavio je Njemački meteorološki institut. "Tako topli 5. listopada nije zabilježen od 1879. godine", objavio je Institut. "Topli je vjetar podigao temperaturu na razinu jednakoj onih u vrijeme natoplijih bavarskih ljeta", dodaje se u priopćenju. Prosječne temperature u Bavarskoj početkom listopada kreću se između 16 i 20 Celzijevih stupnjeva.

LJUBLJANA - Bivša Miss Slovenije Maša Merc osvojila je na nedjeljnim parlamentarnim izborima u Sloveniji najviše glasova u svojoj izbornoj jedinici, pobijedivši u Mariboru čak i poznatog književnika Tonu Partljiča, ali će u novom sazivu parlamenta u Ljubljani biti manje žena nego ikada do sada. Iako su na izbornim listama četvrtina kandidata bile žene, u parlamentu će ih sjediti samo 11, dvije manje nego u ranijem sazivu. Slovenska politika postaje sve "muževnija", ali ipak s mnogo žena na izbornim plakatima. Tako je jedna konzervativna stranka na svoj izborni plakat uz lik predsjednika stranke postavila figuru žene u drugom stanju, podsjećajući birače na svoju demografsku politiku.

WENDLINGEN - Jedan Nijemac otvorio je pismo poslano na njegovu adresu i u njemu pronašao 50.000 eura, koje je potom predao vlastima, objavila je policija. Neimenovani muškarac u gradu Wendlingenu rekao je da je u omotnici bilo 100 novčanica od 500 eura. Zasad nema podataka tko je poslao vrijednu pošiljku i kome je zapravo bila upućena. "U kratkoj poruci navodi se da je novac doniran za istraživanje raka", rekao je policijski glasnogovornik. No, 63-godišnji primatelj pošte nema nikakve veze ni s jednom od takvih organizacija. Policija je novac spremila u sef i pozvala pošiljatelja da se javi, naravno uz pouzdan dokaz da je novac doista njegov.

PRAG - Četvorogodišnja djevojčica Stepanka živi s bakom i djedom nakon što je policija optužila njenu majku da je djevojčicu tjerala da pije pivo, objavio je češki tisak. Policiju je na zlostavljanje upozorio konobar u kafiću u Selibovu, 80 kilometara od Praga, piše "Mlada fronta dnes". On je posvjedočio da je majka tijekom dvosatnog opijanja u kafiću tjerala malu Stepanku da ispija pivo zajedno s njom. Majku (26) čeka moguća kazna od tri godine zatvora zbog zlostavljanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙