FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: T. DRAGIČEVIĆ U DNEVNIKU O CIJENI NAFTE

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Uprava Ine nije popustila podpritiskom Vlade i nije donijela političku odluku, jer je još prošlogatjedna razmišljala o smanjenju marži kako u Hrvatskoj ne bi poraslacijena goriva, kazao je predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević udanašnjem Dnevniku.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Uprava Ine nije popustila pod pritiskom Vlade i nije donijela političku odluku, jer je još prošloga tjedna razmišljala o smanjenju marži kako u Hrvatskoj ne bi porasla cijena goriva, kazao je predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević u današnjem Dnevniku.

"Procijenili smo da zacrtani profit možemo ostvariti s nižim maržama i zato smo odlučili ovoga tjedna ostaviti nepromijenjene cijene goriva", kaže Dragičević.

Dodaje i kako u razgovorima s nadležnim ministarstvima i Vladom treba vidjeti što se može učiniti, jer ako se nastavi rast cijena nafte na svjetskom tržištu, čime se dovode u pitanje razvojni planovi tvrtke, Ina će, kaže Dragičević, ponovno podizati marže.

Ističe kako se maksimalne Inine marže kreću od 60 do 70 posto marži s kojima rade kompanije u Europi.

Procjene pokazuju da će 2005. godine, s obzirom na ponudu i potražnju, u globalnoj ponudi nedostajati do četiri posto nafte.

"Nisam optimist, morat ćemo se jako prilagođavati novoj situaciji", kaže Dragičević u Dnevniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙