FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZ PARIŠKOG LOUVREA UKRADENA DVA DIJAMANTA

PARIZ, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Dva dijamanta ukupnevrijednosti 11 milijun eura (oko 80 milijuna kuna) ukradena su uponedjeljak poslijepodne na sajmu antikviteta koji se održavao upariškom muzeju Louvre.
PARIZ, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Dva dijamanta ukupne vrijednosti 11 milijun eura (oko 80 milijuna kuna) ukradena su u ponedjeljak poslijepodne na sajmu antikviteta koji se održavao u pariškom muzeju Louvre.

Policija je priopćila da je u vitrinu u kojoj su bili dijamanti provaljeno u vrijeme trajanja sajma. Jedan je dijamant bio bijeli, 47-karatni, procijenjen na šest milijuna eura, a drugi modri, od 15,74 karata, vrijedan oko 5,5 milijuna eura.

Dijamanti su bili izloženi u trgovačkom podzemnom hodniku Louvrea, izvan muzejske umjetničke galerije.

"U dvorani nije bilo ni alarma ni videonadzora", izjavio je službeni predstavnik policije. Dodao je da je zaposlenik draguljarnice koja je izlagala na sajmu najvjerojatnije bio odsutan petnaestak minuta, no direktor sajma to opovrgava.

"Bilo je nazočno šestero ljudi i svi iz sigurnosne službe, to se sigurno dogodilo u nekoliko sekundi", izjavio je Christian Deydie.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙