FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U GREDELJU ĆE SE OBNAVLJATI LOKOMOTIVE ZA AMERIČKU NRSI

BERLIN, 22. rujna 2004. (Hina) - Tvornica željezničkih vozila Gredeljpotpisala je predugovor s američkom tvrtkom NRSI za remont imodernizaciju šest dizel lokomotiva, u kojem samo vrijednost radovaiznosi 1,5 milijuna eura, rekao je danas predsjednik Uprave GredeljaIvan Tolić na sajmu u Berlinu.
BERLIN, 22. rujna 2004. (Hina) - Tvornica željezničkih vozila Gredelj potpisala je predugovor s američkom tvrtkom NRSI za remont i modernizaciju šest dizel lokomotiva, u kojem samo vrijednost radova iznosi 1,5 milijuna eura, rekao je danas predsjednik Uprave Gredelja Ivan Tolić na sajmu u Berlinu.

Dodao je da bi početkom listopada trebao biti potpisan konačni ugovor, da će se dodatno ugovoriti vrijednost dijelova i opreme koja će se ugraditi, kao i da se može očekivati i potpisivanje predugovora o modernizaciji još 15 do 20 dizel lokomotiva za američku tvrtku.

Američka tvrtka, koja ima između 400 i 500 različitih tipova lokomotiva koje iznajmljuje po cijelom svijetu, zainteresirana je i da se u Gredelju obavlja modernizacija lokomotiva koje koriste željeznice u zemljama regije - Srbiji i Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, navodi Tolić.

Pet hrvatskih tvrtki - Hrvatske željeznice, TŽV Gredelj, Altpro, Končar i Elektrokem - prvi put izlažu na Međunarodnom sajmu transportne tehnologije InnoTrans 2004, koji se održava do 24. rujna u Berlinu. Nastup hrvatskih tvrtki, na sajmu koji je ove godine okupio više od 1000 izlagača iz 34 zemlje, organizirala je HGK.

Veće zanimanje izazvali su izlošci HŽ-a, dva vagona - vagon za spavanje WL i vagon drugog razreda sa odjeljcima Bee, koji su modernizirani u Gredelju. Željezničkim se upravama ti vagoni, kako je rečeno, nude po cijeni koja iznosi samo 60 posto cijene novih vagona, a radni im se vijek produžuje za 15 do 20 godina. Jedna od posebnosti je nuđenje prvog spavaćeg vagona s pitkom vodom u Europi.

Predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić je najavio da će se o restrukturiranju HŽ-a razgovarati s predstavnicima Njemačkih željeznica, čiji će stručnjaci u listopadu u Zagrebu predstaviti njihov model restrukturiranja, za koji Mlinarić drži da je najbolji za HŽ.

Tvrtka Altpro, koja proizvodi i servisira uređaje industrijske elektronike, za željezničku i tramvajsku infrastrukturu (poput brojača osovina, senzora željezničkog kotača, sistema za automatsko zaustavljanje..), na sajmu je već ugovorila ugradnju svojih uređaja za Kanadu, Švedsku, Koreju i Poljsku, kazao je direktor tvrtke Zvonimir Viduka.

Tvrtka Elektrokem predstavila je svoj novi proizvod, satelitstko praćenje prometa lokomotiva, koji je također izazvao pozornost poslovnih posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙