FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BERLIN: OSNOVANA ZAKLADA WORLD CINEMA

BERLIN, 5. listopada 2004. (Hina/) - Članovi Međunarodnog filmskogfestivala u Berlinu i njemačke državne Zaklade za kulturu u utorak suizvijestili kako je osnovana zaklada World Cinema, čiji je prihodnamijenjen potpori i promicanju filmske industrije u onim dijelovimasvijeta u kojima je ona u financijskim poteškoćama.
BERLIN, 5. listopada 2004. (Hina/) - Članovi Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu i njemačke državne Zaklade za kulturu u utorak su izvijestili kako je osnovana zaklada World Cinema, čiji je prihod namijenjen potpori i promicanju filmske industrije u onim dijelovima svijeta u kojima je ona u financijskim poteškoćama.

Zaklada World Cinema omogućit će da se do 2007. pomogne u filmskoj produkciji i promociji kino-projekata u zemljama u kojima je filmska industrija vrlo slabo razvijena ili je ugrožena zbog ekonomske i političke krize. Riječ je zemljama Latinske Amerike, Bliskog istoka, središnje Azije i Afrike.

"Ova inicijativa pomoći će svjetskoj filmskoj produkciji te će obogatiti njemačku kinematografsku ponudu", smatra direktor Berlinalea Dieter Kosslick.

"Filmovi koje izabere Zaklada morat će nositi jasnu i autentičnu poruku zemlje iz koje potječu te odražavati originalnu kulturu te zemlje", rekla je umjetnička direktorica državne Zaklade za kulturu Hortensia Voelckers. "Moramo poduprijeti projekte koji imaju izgleda za uspjeh i koji bi mogli dati pravi poticaj kinematografskoj kulturi određene regije", rekla je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙