FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: PROSJEČNA PLAĆA ZA SRPANJ 4.920 KUNA

ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Prosječna neto plaća isplaćena uZagrebu za srpanj iznosila je 4.920 kuna, što je za 1,67 posto ili za84 kune manje od prosječne neto plaće za lipanj, objavio je Odjel zastatistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada izaštitu okoliša.
ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Prosječna neto plaća isplaćena u Zagrebu za srpanj iznosila je 4.920 kuna, što je za 1,67 posto ili za 84 kune manje od prosječne neto plaće za lipanj, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

U odnosu na državni prosjek od 4.209 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća za srpanj bila je veća za 16,9 posto.

Za razdoblje od siječnja do kolovoza ove godine prosječna je mjesečna neto plaća u Zagrebu iznosila 4.874 kune, što je nominalno za 5 posto više nego za isto prošlogodišnje razdoblje.

Promatrano po pojednim djelatnostima, najveća prosječna neto plaća za svibanj u Zagrebu je isplaćena u proizvodnji RTV i komunikacijskih aparata i opreme i iznosila je 7.678 kuna.

Druga po visini prosječna neto plaća u Zagrebu za srpanj isplaćena je u zračnom prijevozu i iznosila je 7.627 kuna. Na trećem mjestu su pomoćne djelatnosti u financijskom posredovanju sa 7.491 kunom.

Najniža prosječna neto plaća isplaćena je u proizvodnji odjeće, doradi i bojenju krzna i iznosila je 2.392 kune, u proizvodnji tekstila 2.850 kuna, a u ostalim uslužnim djelatnostima bila je 2.851 kuna.

Prosječni trošak rada za poslodavce odnosno prosječna bruto plaća za srpanj u Zagrebu je iznosila 7.361 kunu ili 2,1 posto manje nego za lipanj.

Prosječna zagrebačka neto plaća za srpanj pokrivala je 84,4 posto troškova "sindikalne košarice" (minimalni mjesečni troškovi za četveročlanu obitelj koji uključuju troškove za prehranu, stanovanje, prijevoz, higijenu, odijevanje, obrazovanje i kulturu ) koji su po izračunu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u svibnju u Zagrebu iznosili 5.825 kuna.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙