FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAC TVRDI DA REDOVITO PLAĆA TROŠKOVE MUNGOSU

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) danas supriopćile da redovito plaćaju dospjele ugovorene obveze zarazminiravanje tvrtki Mungos, čiji je direktor Darko Rašeta danasustvrdio da su plaće radnicima za kolovoz kasnile jer HAC kasni sisplatom 3,5 milijuna kuna.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) danas su priopćile da redovito plaćaju dospjele ugovorene obveze za razminiravanje tvrtki Mungos, čiji je direktor Darko Rašeta danas ustvrdio da su plaće radnicima za kolovoz kasnile jer HAC kasni s isplatom 3,5 milijuna kuna.

"Hrvatske autoceste na temelju ugovorenih i obavljenih radova razminiranja, za osam mjeseci ove godine, platile su 31,1 milijuna kuna tvrtki Mungos od ukupno 36,9 milijuna kuna", priopćeno je večeras iz HAC-a.

Pojašnjava se da se neplaćeni iznos od oko pet milijuna kuna odnosi na izvedene radove u kolovozu ove godine, čiji je rok dospijeća plaćanja 5. listopada 2004.

"Od ukupno izvedenih radova u mjesecu kolovozu, dana 1. listopada 2004, tj. pet dana ranije od roka plaćanja, na račun Mungosa Hrvatske autoceste uplatile su 75 posto svojih obveza, a preostali dio uplatit će do navedenog roka, 5. listopada", tvrdi se u priopćenju.

HAC dodaje da su sva plaćanja za razminiranja ugovorena s Mungosom izvršavali uglavnom prije roka dospijeća, a obavezno u ugovorenom roku.

Tvrdnju o neisplaćivanju plaća radnicima zbog kašnjenja uplate HAC-a Rašeta je iznio na prosvjedu pedesetak pirotehničara AKD-a Mungos, koji su se danas okupili pred upravom svoje tvrtke zbog neisplate plaća za kolovoz i smanjenja plaća.

Oko 180 pirotehničara zaposlenih u Mungosu nezadovoljno je jer su im, kako kažu, lani od lipnja smanjene plaće za 25 posto uz dogovor da će im se u rujnu vratiti zaostatak, ali to se nije dogodilo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙