FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PROSJEČNA NETO PLAĆA ZA SRPANJ 4.209 KUNA

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena netoplaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za srpanj ove godineiznosila je 4.209 kuna, što u odnosu na prethodni mjesec predstavljanominalno smanjenje za 0,4 posto, dok je realno prosječna neto plaćaza srpanj ostala na razini one za lipanj.
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za srpanj ove godine iznosila je 4.209 kuna, što u odnosu na prethodni mjesec predstavlja nominalno smanjenje za 0,4 posto, dok je realno prosječna neto plaća za srpanj ostala na razini one za lipanj.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za srpanj ove u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je povećana za 5,7 posto, a realno za 3,8 posto.

U prvih sedam ovogodišnjih mjeseci, pak, prosječna je mjesečna isplaćena neto plaća iznosila 4.139 kuna. U odnosu na isto razdoblje 2003. nominalno je ta plaća bila veća za 5,8 posto, a realno za 3,8 posto.

Za srpanj je najveća prosječna neto plaća isplaćena u zračnom prometu (7.627 kuna) te osiguranju i mirovinskim fondovima, osim obveznog osiguranja (6.052 kune). U odnosu na lipanj, plaća u zračnom prometu smanjena je nominalno za 5,9 posto, a u osiguranju i mirovinskim fondovima je porasla za 4 posto.

Istodobno su zaposleni u štavljenju i obradi kože te proizvodnji predmeta od kože primili najmanjih 2.229 kuna. Tek nešto većih 2.278 kuna iznosila je prosječna neto plaća isplaćena u srpnju zaposlenima u proizvodnji odjeće te doradi i bojanju krzna.

U tim je djelatnostima prosječna neto plaća za srpanj bila za 5,3 odnosno 2,6 posto viša nego u prethodnom mjesecu.

Državni je zavoda za statistiku objavio i kako je prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u srpnju ove godine iznosila 6.043 kune, što u odnosu na lipanj predstavlja nominalni pad za 0,7 posto, a realni za 0,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙