FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA VLADA O REZULTATIMA SLOVENSKIH IZBORA

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada vjeruje da će novimandatar i nova slovenska vlada izravnije i učinkovitije pokazatiželju za rješavanjem otvorenih hrvatsko-slovenskih pitanja, izjavio jeu ponedjeljak Vladin glasnogovornik Ratko Maček.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada vjeruje da će novi mandatar i nova slovenska vlada izravnije i učinkovitije pokazati želju za rješavanjem otvorenih hrvatsko-slovenskih pitanja, izjavio je u ponedjeljak Vladin glasnogovornik Ratko Maček.

Vlada, kazao je, pozdravlja izbor slovenskih birača, jer su izbori "vrhovna instanca demokracije".

Podsjetio je da HDZ, koji je formirao aktualnu Vladu, i Slovenska demokratska stranka Janeza Janše (SDS) koji je osvojio većinu na slovenskim izborima, imaju dobre odnose i kao članice Europske pučke stranke dobre kontakte.

Uvjereni smo da će i to biti način za rješavanje otvorenih pitanja, da će se problemi rješavati bilateralno, a ako tako ne ide međunarodnom arbitražom, rekao je Maček.

Naglasio je da su Hrvatska i Slovenija prijateljske zemlje i da hrvatska Vlada vjeruje da se otvorena pitanja mogu brzo riješiti ako postoji obostrana želja.

Komentirajući pisanje Financial Timesa po kojemu Hrvatska neće prije 2011. ući u EU, Vladin glasnogovornik je izjavio da će Hrvatska pregovore završiti u roku - 2007., a da je nakon toga politička odluka na svim članicama Unije da odluče kada će Hrvatska ući u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙