FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOLANINA PORUKA: KROZ DIJALOG RIJEŠITI PROBLEME

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Visoki predstavnik EU-a za vanjskupolitiku i zajedničku sigurnost Javier Solana rekao je hrvatskom islovenskom ministru vanjskih poslova da se granični sporovi izmeđudviju zemalja trebaju rješavati bilateralno i kroz dijalog.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javier Solana rekao je hrvatskom i slovenskom ministru vanjskih poslova da se granični sporovi između dviju zemalja trebaju rješavati bilateralno i kroz dijalog.

Solana je srijedu navečer u New Yorku razgovarao s Miomirom Žužulom i Ivom Vajglom o incidentu kada je skupina slovenskih državljana nelegalno ušla na hrvatski državni teritorij.

"Glavna poruka koju je Solana prenio svojim sugovornicima jest da se bilateralni problemi koje imaju Hrvatska i Slovenija trebaju rješavati bilateralno i kroz dijalog", rekla je u telefonskom razgovoru za Hinu Solanina glasnogovornica Cristina Gallach.

"Dijalog je ključna riječ, a to vrijedi i za sve slične prijepore", rekla je Gallach, dodajući da je to "vrlo jasna poruka".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙