FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PODOBNIK PRELAZI IZBORNI PRAG NA HRVATSKO-SLOVENSKOJ GRANICI

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Privođenje 12 slovenskih građana zbogilegalnog prijelaza slovensko-hrvatske granice u Istri pokrenulo jecijeli niz ljutitih i ratobornih reakcija u Sloveniji, a pomirljivih uHrvatskoj, primjećuje Radio Slobodna Europa.
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Privođenje 12 slovenskih građana zbog ilegalnog prijelaza slovensko-hrvatske granice u Istri pokrenulo je cijeli niz ljutitih i ratobornih reakcija u Sloveniji, a pomirljivih u Hrvatskoj, primjećuje Radio Slobodna Europa.

Dok slovenski premijer Anton Rop ističe da Slovenija više ne može podupirati ulazak Hrvatske u EU, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić upozorio je da otvorena pitanja granice između država treba rješavati dogovorom ili arbitražom, ocjenjujući da Hrvatska neće imati problema s EU-om zbog privođenja slovenskih građana te da će isto zaključiti i Europa, napominje postaja.

"O čemu se radi? Za desetak dana u Sloeniji su parlamentarni izbori. Desna Slovenska pučka stranka Janeza Podobnika ne zna hoće li prijeći izborni prag i kao i prije svih dosadašnjih izbora kupuju političke bodove manipulacijom otvorenim pitanjem granice između Hrvatske i Slovenije", tumači RFE.

To je bio cilj i posjeta 12 političara Jožku Jorasu, Slovencu koji živi u jednom od četiri istarska sela koja Slovenci svojataju, a da je cijela priča bila režirana i pripremljena, govori i činjenica da je na slovenskoj strani spremno čekalo nekoliko televizijskih kamera, koje su snimile privođenje slovenske dvanaestorice, ističe postaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙