FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP POZVAO VLADU DA POVEĆA PLAĆE UČITELJIMA

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - SDP je današnjim priopćenjempodržao za sutra najavljeni štrajk u školama i na fakultetimapozivajući Vladu da poveća plaće učiteljima kako bi dobili status udruštvu kakav i zaslužuju.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - SDP je današnjim priopćenjem podržao za sutra najavljeni štrajk u školama i na fakultetima pozivajući Vladu da poveća plaće učiteljima kako bi dobili status u društvu kakav i zaslužuju.

Loš društveni status učitelja, niske učiteljske, nastavničke i profesorske plaće, te izuzetno skroman sustav napredovanja učitelja stvarna su prijetnja za očuvanje i unapređivanje kvalitete školskog sustava što može biti pogubno za daljnji razvoj Hrvatske, drže u SDP-u.

"Unatoč bombastičnim obećanjima, materijalni položaj školstva se pogoršao, osobni dohoci nisu rasli prema planu i dogovoru, investicijski ciklus je posustao, obrazovanje i doškolovanje nastavnika se nije popravilo, nastavni planovi i programi i ove su godine ostali netaknuti, a reforma školstva i dalje je na samom početku", kaže se u priopćenju.

SDP smatra kako je probleme školstva moguće rješavati samo na temelju općeg konsenzusa o stanju u školstvu te prioritetima i rokovima za rješavanje problema.

Sindikati obrazovanja i znanosti najavili su da će sutra organizirati jednodnevni štrajk upozorenja u osnovnim i srednjim školama, te na fakultetima i znanstvenim ustanovama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙