FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIJEKA: ČELNICI PROSVJETNIH SINDIKATA O NAJAVLJENOM ŠTRAJKU

RIJEKA: ČELNICI PROSVJETNIH SINDIKATA O NAJAVLJENOM ŠTRAJKURIJEKA,30. rujna 2004.(Hina) - Čelnici triju sindikata školstva iznanosti danas su u Rijeci razgovarali s povjerenicima tih sindikata uPrimorsko-goranskoj županiji o razlozima i ciljevima štrajka uosnovnim i srednjim školama te fakultetima, koji je najavljen za 5.listopada - na Svjetski dan učitelja.
RIJEKA,30. rujna 2004.(Hina) - Čelnici triju sindikata školstva i znanosti danas su u Rijeci razgovarali s povjerenicima tih sindikata u Primorsko-goranskoj županiji o razlozima i ciljevima štrajka u osnovnim i srednjim školama te fakultetima, koji je najavljen za 5. listopada - na Svjetski dan učitelja.

Predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Mato Elkaz, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika u srednjim školama Andrija Puljević i predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić podsjetili su na zahtjev sindikata da se osnovice plaća zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i fakultetima povećaju za 12 posto.

Sindikati traže selektivno povećanje plaća u prosvjeti te promjenu odnosa vlasti prema obrazovanju i znanosti.

Obustava nastave u školama i na fakultetima počet će 5. listopada u osam sati i trajat će do kraja radnog vremena.

Predstavnici sindikata pozvali su roditelje da djecu na dan štrajka ne šalju u škole, a punoljetne učenike i studente da ne dođu na nastavu i tako podupru svoje nastavnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙