FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

primorac ne vjeruje da će biti prekida rada u školama

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Sindikati školstva i znanosti imajuiste ciljeve kao i nadležno Ministarstvo pa ne vjerujem da će doći doprekida rada u školama, izjavio je danas ministar znanosti,obrazovanja i športa Dragan Primorac na pitanje novinara o štrajkunajavljenom za 5. listopada.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Sindikati školstva i znanosti imaju iste ciljeve kao i nadležno Ministarstvo pa ne vjerujem da će doći do prekida rada u školama, izjavio je danas ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac na pitanje novinara o štrajku najavljenom za 5. listopada.

Imamo saznanja da neće doći do obustave rada nego će nastavnici nositi bedževe, što smatramo potporom Ministarstvu u njegovoj politici i borbi za bolji proračun, dodao je.

Tražimo znatno već sredstva u proračunu a u Vladi postoji za to razumijevanje, ustvrdio je Primorac. Potrebna su veća sredstva općenito za školstvo, ne samo za plaće nego za mreže škola, za veće pedagoške standarde i ostalo.

"Prekjučer sam u Metkoviću razgovarao s predsjednikom Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Andrijom Puljevićem i razumio da nam sindikati u tome daju podršku", izjavio je Primorac.

Ministarstvu nije trebao pritisak da shvati kakvo je stanje i činimo sve da se stanje popravi, dodao je.

Upozorio je da sindikati trebaju biti svjesni realnosti. "Smatramo optimalnim povećanje na 5-6 posto izdvajanja iz BDP-a za obrazovanje i znanost ali postupno, linearno u pet-šest godina, recimo od 2005. do 2009."

Jedna od zakonskih mjera za poboljšanje položaja školstva jest uvođenje licence za nastavnike.

One su nužne, ali za njih treba osigurati bolju edukaciju i čitav niz drugih mjera, ali i licencu za ravnatelje koji će trebati usvojiti i menadžerske sposobnosti, kao što je uloga "principala" u američkim školama, kazao je.

Sve to treba biti u zakonima, ali treba imati u vidu da su to procesi, zaključio je Primorac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙