FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REKORDNE CIJENE PROPANA I BUTANA UOČI ZIME

NIKOZIJA, 4. listopada 2004. (Hina/dpa) - Saudijski Aramco i KuwaitPetroleum Corporation podigli su cijene u svom ugovoru o isporucitekućeg plinskog goriva u ovom mjesecu, pri čemu su cijene propana ibutana dosegnule najviše razine u zadnjem desetljeću, objavljeno jedanas u tjednoj publikaciji Pregled bliskoistočnih gospodarstava.
NIKOZIJA, 4. listopada 2004. (Hina/dpa) - Saudijski Aramco i Kuwait Petroleum Corporation podigli su cijene u svom ugovoru o isporuci tekućeg plinskog goriva u ovom mjesecu, pri čemu su cijene propana i butana dosegnule najviše razine u zadnjem desetljeću, objavljeno je danas u tjednoj publikaciji Pregled bliskoistočnih gospodarstava.

Cijena propana porasla je 15 američkih dolara, na 398 dolara po toni, a butana za 20 na 403 dolara po toni.

Najnovije povećanje ponovno je rezultat rastućih cijena sirove nafte, budući se od listopada 1994. za izračun cijene tekućeg plinskog goriva kao jedan od faktora koristi i cijena nafte.

Značajnije povećanje cijene butana u odnosu na onu propana rezultat je nestašice tog proizvoda u vrijeme kad se potrošači pripremaju za početak zimske sezone grijanja. Očekuje se da cijene tekućeg plinskog goriva ostanu i nadalje snažne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙