FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN NAMJERAVA SMANJITI BROJ SVOJIH TRUPA NA CIPRU

NEW YORK, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Ujedinjeni narodi imaju u vidusmanjivanje broja svojih snaga na Cipru, nakon što je grčka strana utravnju odbacila plan ponovnog ujedinjenja otoka.
NEW YORK, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Ujedinjeni narodi imaju u vidu smanjivanje broja svojih snaga na Cipru, nakon što je grčka strana u travnju odbacila plan ponovnog ujedinjenja otoka.

Glavni tajnik UN-a Kofi Annan preporučio je smanjenje snaga za trećinu, sukladno zaključcima izvješća koje je zatražio nakon glasovanja južnog, grčkog dijela otoka.

"Snage bi se mogle reducirati za 30 posto kako bi na otoku ostalo ukupno 850 vojnika" kaže se u izviješću koje će biti dato na uvid diplomatima UN-a.

Snage UN-a zadužene za održavanje mira na Cipru (UNFICYP) nazočne su na otoku od 1974. godine, pa se radi o jednoj od najstarijih mirovnih operacija UN-a na svijetu.

Od 1974., nakon turske invazije i podjele otoka, UNFYCIP je zadužen za nadgledanje 180 kilometara duge linije prekida vatre koja razdvaja ciparske Grke od ciparskih Turaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙