FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VINKO PULJIĆ NA TRADICIONALNOM HODOČAŠĆU U KEVELAERU

BERLIN, 3. listopada 2004. (Hina) - Sarajevski nadbiskup kardinalVinko Puljić boravio je u subotu i nedjelju u Njemačkoj gdje jesudjelovao na tradicionalnom Marijinom hodočašću u Kevelaeru.
BERLIN, 3. listopada 2004. (Hina) - Sarajevski nadbiskup kardinal Vinko Puljić boravio je u subotu i nedjelju u Njemačkoj gdje je sudjelovao na tradicionalnom Marijinom hodočašću u Kevelaeru.

Kardinal Puljić u nedjelju je predvodio svetu misu u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Bochumu nakon koje se zadržao u razgovoru s hrvatskim vjernicima.

Subotnjem hodočašću, koje je organizirala Hrvatska katolička misija iz Moersa, prisustvovalo je oko 2000 vjernika iz područje Sjevernog Porajnja i Ruhrske oblasti.

Hrvatsko hodočašće u Kevelaeru održava se tradicionalno svake prve subote u listopadu u znak sjećanja na hrvatske vojnike koji su se u ovim krajevima pod španjolskom krunom borili za vrijeme Tridesetogodišnjeg rata (1618-1648). U ovom mjestu postoji i tzv. Hrvatsko raspelo, tradicionalno mjesto okupljanja hrvatskih vjernika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙