FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAELSKI SUD TRAŽI OKONČANJE OPĆEG ŠTRAJKA

JERUZALEM, 22. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski nacionalni sudrada odredio je zaposlenicima javnog sektora koji su u štrajku da se usrijedu vrate na posao, rekao je dužnosnik vlade.
JERUZALEM, 22. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski nacionalni sud rada odredio je zaposlenicima javnog sektora koji su u štrajku da se u srijedu vrate na posao, rekao je dužnosnik vlade.

"Sretni smo da je nacionalni sud rada odredio svim štrajkašima da se vrate na posao", rekao je Yuval Rachlevsky, visoki dužnosnik ministarstva financija za izraelski radio.

Štrajk oko 400.000 zaposlenih u javnome sektoru, koji je započeo u utorak, odraz je njihova nezadovoljstva i nesuglasica s desno orijentiranom vladom koja je odlučna u namjeri da potakne reformu slobodnog tržišta. Također, sindikati nastoje spriječiti otpuštanje radnika zbog manjih proračunskih sredstava.

Po izvješću radija, sud, koji je presudu donio rano u srijedu, odredio je radnicima da okončaju štrajk a vladi da isplati plaće koje neki zaposlenici nisu primili već nekoliko mjeseci.

Rachlevsky je rekao da će većina dugova biti isplaćena do sljedećeg tjedna, ali je naglasio da neke isplate zahtijevaju daljnje pregovore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙