FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVENIJA: NOVINARI U ŠTRAJKU NA DAN IZBORA

LJUBLJANA,21. rujna 2004.(Hina) - Sindikat slovenskih novinara (SNS)objavio je u utorak da će njegovi članovi 3. listopada, na danparlamentarnih izbora, biti u štrajku, a razlog je nezadovoljstvoplaćama, odnosno tarifnim dijelom kolektivnog ugovora koji jesklopljen 1998. godine, ali je otkazan i ne primjenjuje se.
LJUBLJANA,21. rujna 2004.(Hina) - Sindikat slovenskih novinara (SNS) objavio je u utorak da će njegovi članovi 3. listopada, na dan parlamentarnih izbora, biti u štrajku, a razlog je nezadovoljstvo plaćama, odnosno tarifnim dijelom kolektivnog ugovora koji je sklopljen 1998. godine, ali je otkazan i ne primjenjuje se.

Kako je na konferenciji za novinare izjavio predsjednik sindikata novinara Iztok Jurančič, štrajk će započeti 3. listopada i trajati sve do početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru za profesionalne novinare.

Za štrajk se pojedinačnim glasovanjem izjasnilo 97 posto od skoro 500 profesionalnih novinara članova sindikata.

Novinari zaposleni na RTV Slovenija najavili su da će se iz solidarnosti pridružiti štrajku iako njihovi ugovori s matičnom kućom koja je javna ustanova nisu vezani uz kolektivni ugovor profesionalnih novinara što su ga kroz Gospodarsku komoru postigli novinari i vlasnici medija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙