FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVENIJA: NOVINARI POTVRDILI ŠTRAJK

LJUBLJANA,2. listopada(Hina) - Sindikat slovenskih novinara potvrdioje u subotu navečer da su definitivno otpale mogućnosti za otkazivanještrajka koji započinje u nedjelju, na dan izbora.
LJUBLJANA,2. listopada(Hina) - Sindikat slovenskih novinara potvrdio je u subotu navečer da su definitivno otpale mogućnosti za otkazivanje štrajka koji započinje u nedjelju, na dan izbora.

Prema najavama, štrajkat će novinari svih dnevnih i više regionalnih listova, te nacionalne televizije i novinske agencije STA, a u nedjelju će se objavljivati samo kratki bilteni s izvješćima državne izborne komisije i moguće hitne vijesti od interesa javnosti, te informacije novinarskog sindikata o motivima za štrajk.

Štrajku se nisu pridružile komercijalna televizijska postaja POP-TV i poslovni dnevnik "Finance" koji su u privatnom vlasništvu stranaca.

Televizijske postaje obećavaju da će u 19 sati nakon zatvaranja birališta ipak objaviti i rezultate svojih "ex-poll" istraživanja po kojima će se moći približno znati koje su se stranke uvrstile u parlament i koja je osvojila najviše mandata.

Oko 500 novinara koji su članovi Sindikata novinara Slovenije (SNS) i oni koji štrajkaju iz solidarnosti svoj potez motiviraju nepristajanjem poslodavaca na pregovore o obnovi tarifnog dijela kolektivnog ugovora za profesionalne novinare i tvrde da im oni umjesto toga nude ugovor za grafičku djelatnost, a osim toga da ne priznaju kolektivni ugovor iz 1998. godine i da ga smatraju i otkazanim. U pozadini je i nezadovoljstvo neriješenim statusom tzv. honorarnih stalnih suradnika kojima se koriste mnoge edicije i mediji, tako da za njih ne plaćaju poreze i doprinose.

U nedjelju od dnevnog tiska izlazi samo "Delo", a ponedjeljak će svi dnevnici izaći na smanjenom broju stranica i bez komentara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙