FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KONCERT SLOVENSKOGA KOMORNOG ZBORA I ORKESTRA

VARAŽDIN, , 2. listopada 2004. (Hina) - Slovenski komorni zbor iorkestar pod ravnanjem Mirka Cudermana večeras su u okviru 34.Varaždinskih baroknih večeri održali koncert u varaždinskoj katedrali.
VARAŽDIN, , 2. listopada 2004. (Hina) - Slovenski komorni zbor i orkestar pod ravnanjem Mirka Cudermana večeras su u okviru 34. Varaždinskih baroknih večeri održali koncert u varaždinskoj katedrali.

Kao solisti nastupili su sopranistica Mateja Arnež-Volčanšek, Mirjam Kalin - alt, Sebastijan Podbregar - tenor i Janko Vočanšek - bas.

Na večerašnjem programu su bila djela predaka Johanna Sebastiana Bacha: Johann (1604. do 1673.), Henrich (1615. do 1692.), Johann-Christoph (1642. do 1703.), Johann Michael (1648. do 1694.), te Johanna Ludwiga (1677. do 1731.) i Johanna Nikolausa (1669. do 1753.).

Mirko Cuderman je znanstvenik, dirigent i zborovođa. Nakon završenoga studija teologije, studirao je u Beču na Visokoj školi za glazbu, gdje je kasnije doktorirao muzikologiju. Vodio je komorni zbor RTV-a Ljubljana, te utemeljio ansambl Consortium Musicum i slovenski komorni zbor. Predavač je na ljubljanskoj Akademiji za glazbu.

Mateja Arnež-Volčanšek je diplomirala solo pjevanje na ljubljanskoj Akademiji za glazbu, a zatim se usavršavala u Austriji. Dobitnica je brojnih slovenskih i međunarodnih nagrada.

Mirjam Kalin je članica nekoliko zborova: ljubljanske RTV-e i Opere i slovenskoga komornog zbora.

Sebastijan Podbregar je bio redovni član Komornog zbora RTV-a Slovenija, nakon čega je angažiran u opernom zboru ljubljanske Opere.

Janko Volčanšek je član slovenskog okteta, održava koncerte u Sloveniji i inozemstvu, a dobitnik je brojnih pjevačkih nagrada, među kojima i Prešernove nagrade 2002. za izuzetne glazbene dosege.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙