FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin- Mesić na baroknim večerima

VARAŽDIN, 29. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićdanas je u Varaždinu, gdje je bio na koncertu u sklopu Varaždinskihbaroknih večeri, rekao kako u Hrvatskoj možda i postoje gradovi kojibi mogli ili već organiziraju nešto slično baroknim večerima, ali danitko ne može dosegnuti domet i ugođaj stvoren u Varaždinu.
VARAŽDIN, 29. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je u Varaždinu, gdje je bio na koncertu u sklopu Varaždinskih baroknih večeri, rekao kako u Hrvatskoj možda i postoje gradovi koji bi mogli ili već organiziraju nešto slično baroknim večerima, ali da nitko ne može dosegnuti domet i ugođaj stvoren u Varaždinu.

Na dosadašnjim koncertima Varaždinskih baroknih večeri, po Mesićevoj ocjeni, postignuti su najviši umjetnički dometi jer su gostovala imena svjetskog glasa, što daje image i Hrvatskoj i hrvatskoj kulturi.

Predsjednik Mesić večeras je bio nazočan koncertu na kojem su se izvodila djela hrvatske glazbene baštine. Djela Ivana Wernera i Leopolda Ebnera, kao djela varaždinskog skladateljskog kruga s kraja 18. stoljeća, izveli su Simfonijski orkestar i Zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Nikše Bareze. Večerašnji koncert bio je posvećen ove godine preminulom akademiku Lovri Županoviću.

Prije koncerta predsjednik je razgovarao s gradskim i županijskim čelnicima.

"Ovo su grad i županija s relativno najmanje nezaposlenih i veliki su uspjesi postignuti u otvaranju novih radnih mjesta", rekao je predsjednik Mesić na kraju razgovora u Gradskoj vijećnici. Kako je rekao, gradonačelnik Ivan Čehok i dožupan Stjepan Habunek rekli su mu kako bi zbog veće djelotvornosti trebalo decentralizirati centre moći kao što su javna poduzeća koja su na području cijele Hrvatske, a centrale su im u Zagrebu.

Mesić je rekao i da su razgovarali o mjerama za ubrzanje privlačenja stranog kapitala i tehnologije, što bi trebalo dovesti do povećanja proizvodnje i izvoza i otvaranja novih radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙