FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TJEDAN STRANIH KULTURA U PONEDJELJAK POČINJE U PARIZU

PARIZ, 25. rujna 2004. (Hina/AFP) - Treći po redu "Tjedan stranihkultura" počet će u ponedjeljak u Parizu, a tema događanja koja ćezavršiti 3. listopada bit će "Stranac u gradu", objavio je AFP.
PARIZ, 25. rujna 2004. (Hina/AFP) - Treći po redu "Tjedan stranih kultura" počet će u ponedjeljak u Parizu, a tema događanja koja će završiti 3. listopada bit će "Stranac u gradu", objavio je AFP.

Predviđeno je više od 140 događanja, od izložbi izvorne i suvremene umjetnosti, koncerata klasične, tradicionalne i suvremene glazbe, teatra, plesa i performansa, preko kino i audiovizualnih predstava do književnosti.

Manifestacija će se istodobno održavati u raznim dijelovima Pariza, u kulturnim predstavništvima niza zemalja, od Velike Britanije, Švedske ili Češke do Irana, Sirije i Armenije, a službeno će je u ponedjeljak otvoriti francuski ministar kulture Renaud Donnedieu de Vabres.

Smisao manifestacije započete 2002. i jest u tome da se kolektivnim izražajem kulturnih centara raznih zemalja nadogradi tradicionalna diplomacija sklapanja bilateralnih sporazuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙