FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: KONFERENCIJA O BUDUĆNOSTI JUGOISTOČNE EUROPE

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Konferencija pod nazivom "Budućnostjugoistočne Europe; BiH, RH, SiCG, i perspektiva EU integracija",održat će se u Zagrebu 25. i 26. rujna, priopćili su u srijeduorganizatori konferencije, Igmanska inicijativa i Građanski odbor zaljudska prava (GOLJP).
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Konferencija pod nazivom "Budućnost jugoistočne Europe; BiH, RH, SiCG, i perspektiva EU integracija", održat će se u Zagrebu 25. i 26. rujna, priopćili su u srijedu organizatori konferencije, Igmanska inicijativa i Građanski odbor za ljudska prava (GOLJP).

Igmanska inicijativa je međunarodna koordinacija nevladinih udruga, a Građanski odbor za ljudska prava iz Zagreba jedan je od osnivača spomenute koordinacije.

Konferenciju će u subotu u Novinarskom domu otvoriti predsjednik GOLJP-a Zoran Pusić, Aleksandar Popov iz Centra za regionalizam, SiCG, i Vehid Šehić iz tuzlanskog Foruma građana.

Od ostalih govornika najavljeni su predsjednici Hrvatske i SiCG, Stjepan Mesić i Svetozar Marović, predsjednik Predsjedništva BiH Sulejman Tihić, šefovi misija OESS-a u Hrvatskoj, SiCG i BiH te Jacques Wunenburger, voditelj Misije Europske komisije u RH.

Na konferenciji će se, između ostalog, govoriti o obnovi razumijevanja i povjerenja u regiji, preprekama, izazovima i šansama na putu ka Europi te kulturnom identitetu u regiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙