FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KONFERENCIJA O LJUDSKIM PRAVIMA U GLAVNOM GRADU ČEČENIJE

GROZNI, 24. rujna 2004. (Hina/AFP) - Konferencija o zaštiti ljudskihprava i ulozi civilnog društva počela je u petak u Čečeniji podpokroviteljstvom povjerenika za ljudska prava u Vijeću Europe AlvaraGil-Roblesa, okupljajući predstavnike vlasti i snage reda te nevladineruske i čečenske organizacije.
GROZNI, 24. rujna 2004. (Hina/AFP) - Konferencija o zaštiti ljudskih prava i ulozi civilnog društva počela je u petak u Čečeniji pod pokroviteljstvom povjerenika za ljudska prava u Vijeću Europe Alvara Gil-Roblesa, okupljajući predstavnike vlasti i snage reda te nevladine ruske i čečenske organizacije.

Na toj konferenciji, prvoj tog tipa u Groznom, sudjeluju branitelji ljudskih prava Ljudmila Aleksejeva, Aleksej Orlov, predstavnici Human Rights Watcha i čečenskih nevladinih organizacija kao i Konfederacija žena Čečenske Republike ili Odbor protiv torture.

Konferenciju je suorganizirao, na inicijativu Gil-Roblesa, ruski povjerenik za ljudska prava Vladimir Lukin i predsjednica povjerenstva za ljudska prava pri ruskom predsjedniku Ella Pamfilova.

Cilj je "pronaći način da se izađe iz logike nasilja i razaranja, u korist velike većine čečenskog stanovništa koje želi mir", kazao je Gil-Robles novinarima prije početka konferencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙