FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLOKIRAN DIO IMOVINE BIVŠIM POLICAJCIMA OSUMNJIČENIMA ZA PRIMANJE MITA

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Dvojici bivših policajaca BožiVučkoviću i Zoranu Košutiću privremeno je blokiran dio imovine, zakoji se sumnja da je stečen od mita, zbog čega je protiv njih ipokrenuta istraga, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Dvojici bivših policajaca Boži Vučkoviću i Zoranu Košutiću privremeno je blokiran dio imovine, za koji se sumnja da je stečen od mita, zbog čega je protiv njih i pokrenuta istraga, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Privremenu mjeru zabrane otuđenja ili opterećenja imovine za koju se sumnja da je pribavljena kaznenim djelom donio je na zahtjev USKOK-a istražni sudac Krešimir Devčić.

"Prihvatio sam USKOK-ov zahtjev, a privremena mjera će trajati do drugačije odluke suda", kazao je Hini Devčić, pojasnivši da blokada imovine može trajati do okončanja kaznenog postupka. Dodao je da stranke imaju pravo žalbe koju rješava izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Vučkoviću je zabranjeno otuđenje ili opterećenje stana i dviju garaža u Zagrebu, a Košutiću stana i garaže u Zagrebu te apartmana u Novalji. Osim toga, obojici su "blokirani" i automobili za koje USKOK sumnja da su ih dobili kao mito za protuusluge koje su činili kao visokopozicionirani zagrebački policajci.

Privremena zabrana otuđenja ili opterećenja imovine znači da se ta imovina ne može prodavati ili primjerice stavljati pod hipoteku radi dobivanja kredita sve dok sud ne donese drugačiju odluku.

Neslužbeno se doznaje da je imovina obuhvaćena privremenom mjerom procjenjena na gotovo dva milijuna kuna.

Dvojicu bivših načelnika Odjela za gospodarski kriminalitetu USKOK sumnjiči da su, od 1996. do 2003., od osumnjičenih za gospodarski kriminal tražili, a u nekim slučajevima i primili mito kako ih ne bi uhitili ili kazneno prijavili. Tereti ih se i da su osumnjičenike izvještavali o činjenicama utvrđenim policijskim izvidima te im pokazivali dokumente policije i drugih državnih tijela označene kao službena tajna.

Istraga je pokrenuta i protiv odbjeglog poduzetnika Hrvoja Petrača kojeg se sumnjiči za posredovanje u primanju mita. Za njim je raspisana međunarodna tjeralica zbog sumnje da je sudjelovao u otmici sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca krajem veljače ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙