FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: KLINIČKI CENTAR U SARAJEVU TRAŽI OBUSTAVU PRODAJE IMOVINE U CAVTATU

SARAJEVODP: KLINIČKI CENTAR U SARAJEVU TRAŽI OBUSTAVU PRODAJE IMOVINE U CAVTATUSARAJEVO,25. rujna(Hina) - Uprava Kliničkog centra Sveučilišta uSarajevu (KCUS) zatražila je od hrvatskih vlasti obustavu najavljeneprodaje objekata nekadašnje dječje bolnice u Cavtatu, smatrajući kakoje neutemeljena odluka općinskog suda u Dubrovniku kojom je proglašenstečaj te institucije, prenose u subotu sarajevski dnevni listovi.
SARAJEVO,25. rujna(Hina) - Uprava Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu (KCUS) zatražila je od hrvatskih vlasti obustavu najavljene prodaje objekata nekadašnje dječje bolnice u Cavtatu, smatrajući kako je neutemeljena odluka općinskog suda u Dubrovniku kojom je proglašen stečaj te institucije, prenose u subotu sarajevski dnevni listovi.

Kako prenose sarajevske "Jutarnje novine", direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović uputio je apel vlastima BiH da zaštite imovinu u Cavtatu čiji bi se dio u ponedjeljak mogao naći na prodaji.

"Molimo Vladu Federacije BiH i Vijeće ministara BiH da što prije zatraže da se zaustavi prodaja do potpisivanja bilateralnog sporazuma o imovinskim pitanjima", izjavio je Gavrankapetanović.

"Oslobođenje" prenosi izjavu predsjednika komisije za povrat imovine KCUS-a u Cavtatu Mehmeda Ljuta koji je ocijenio kako je licitacija za prodaju objekata i zemljišta bivše bolnice "Nemanja Vlatković" protuzakonita.

"KCUS se oko četiri godine bori za zaštitu svoje imovine bivše Dječje klinike 'Nemanja Vlatković' i uspio je sudskim putem zaustaviti otuđivanje imovine i registraciju nelegalne grupe. U međuvremenu je grupa radnika pokrenula stečajni postupak te je na prvom ročištu za obeštećenje radnika određeno 400 tisuća konvertibilnih maraka (oko 200 tisuća eura). Vlada Federacije BiH je dala garancije da će obeštetiti te radnike, a KCUS se istovremeno žalio da je postupak pokrenut nelegalno", piše "Oslobođenje".

Unatoč poduzetim mjerama, kako je pojasnio Ljuta, dubrovački sud nije prihvatio žalbu a stečajna masa se u međuvremenu uvećala, stečajni upravitelj je raspisao licitaciju a otvaranje prvih ponuda najavljeno je za ponedjeljak.

Uprava KCUS-a stoga jedini način zaštite svog vlasništva vidi u zahtjevu Vladi Hrvatske da obustavi stečaj do potpisivanja imovinskog sporazuma.

Cjelokupna imovina KCUS-a u Cavtatu procijenjena je na oko pet milijuna dolara a u ponedjeljak bi se trebale razmatrati ponude za kupnju dijela zemljišta vrijednog 2,5 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙