FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP SRBIJE DOBIO NALOG ZA UHIĆENJE ČETVORICE GENERALA

BEOGRAD,29. rujna(Hina) - Okružni sud u Beogradu u srijedu jeMinistarstvu unutrašnjih poslova Srbije proslijedio nalog za uhićenječetvorice vojnih i policijskih generala optuženih u Den Haagu za ratnezločine na Kosovu 1999. godine, javio je Radio B92.
BEOGRAD,29. rujna(Hina) - Okružni sud u Beogradu u srijedu je Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije proslijedio nalog za uhićenje četvorice vojnih i policijskih generala optuženih u Den Haagu za ratne zločine na Kosovu 1999. godine, javio je Radio B92.

Nalog za uhićenje generala Nebojše Pavkovića, Vladimira Lazarevića, Sretena Lukića i Vlastimira Đorđevića Okružni sud je uputio nakon što se, kako je to dnevniku "Blic" od srijede potvrdio istražni sudac tog suda David Dilparić, niti jedan od četvorice haaških optuženika, generala vojske i policije, nije u utorak pojavio u Okružnom sudu u Beogradu da preuzme haašku optužnicu.

Generali Pavković i Lazarević ranije su u svojim izjavama medijima izjavljivali da se neće dobrovoljno predati Haaškom sudu, general Lukić se dosad nije izjašnjavao, dok se za generala Đorđevića pretpostavlja da se nalazi negdje u Rusiji, gdje je otišao nedugo nakon pada režima Slobodana Miloševića u listopadu 2000. godine.

Nalog za uhićenje četvorice generala poslan je uoči najavljenog dolaska u Beograd američkog državnog tajnika za politička pitanja Marca Grossmana i veleposlanika za pitanja ratnih zločina Pierrea Richarda Prospera, koji će se s državnim vrhom Srbije i državne zajednice sastati u četvrtak, te glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte koja se s predstavnicima službenog Beograda sastaje u ponedjeljak, 4. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙