FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KATSU: DOBRE PERSPEKTIVE HRVATSKE

WASHINGTON, 30. rujna 2004. (Hina) - Perspektive gospodarskog razvojaHrvatske su dobre i važno je da zemlja nastavi reforme financijskog isocijalnog sustava kako bi ubrzala ekonomski napredak, rekao je usrijedu u Washingtonu Shigeo Katsu, potpredsjednik Svjetske banke zaEuropu i središnju Aziju.
WASHINGTON, 30. rujna 2004. (Hina) - Perspektive gospodarskog razvoja Hrvatske su dobre i važno je da zemlja nastavi reforme financijskog i socijalnog sustava kako bi ubrzala ekonomski napredak, rekao je u srijedu u Washingtonu Shigeo Katsu, potpredsjednik Svjetske banke za Europu i središnju Aziju.

Katsu je na konferenciji za novinare o stanju u tranzicijskim zemljama istočne Europe i Azije ocijenio kako je Hrvatska do sada ostvarila dobar ekonomski napredak te da će činjenica da je postala službeni kandidat za članstvo u Europskoj uniji ubrzati njezin napredak.

Perspektive budućeg razvoja Hrvatske Katsu je ocijenio "pozitivnima".

"Mislim da će činjenica da je Hrvatska postala službeni kandidat za članstvo u EU ubrzati stvari", rekao je Katsu.

Napomenuvši kako Hrvatska starta "s prilično dobre osnove" Katsu je kazao kako je sada samo pitanje političke volje da Hrvatska nastavi ekonomski razvitak.

Katsu je kazao kako je sada važno da Hrvatska sama ne počini kakvu pogrešku i tako našteti svom napretku na putu u EU.

"Mislim da postoji dobra volja s obje strane", rekao je.

Upitan da ocijeni stanje glede vanjskog duga i proračunskog deficita Katsu je kazao kako je vanjski dug Hrvatske rezultat provedbe ambicioznog infrastrukturnog programa, posebice gradnje autocesta.

Katsu je upozorio kako je za Hrvatsku ključno da nastavi konsolidaciju programa infrastrukture, reformu javnih financija, reformu mirovinskog sustava i privatizaciju.

Hrvatska je zaključujući u kolovozu novi stand by aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom izrazila namjeru da stabilizira vanjski dug na razini od 77 posto bruto-domaćeg proizvoda te proračunski deficit smanji s 6,3 posto u prošloj godini na 4,5 posto u ovoj te 3,7 posto u 2005 godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙